15. Такмичење за франкофону песму


15. Такмичење за франкофону песму одржано је истовремено у Кладову, Нишу, Београду и Новом Саду 02. марта 2019. у 16.00 часова.

У Кладову је такмичење одржано је у организацији  Удружења грађана Алијанса Француска – Србија  уз логистичку подршку Библиотеке ”Центар за културу” Кладово.

Мирјана Аврамовић, ученица II4 разреда наше школе, обезбедила је пласман за финално такмичење 25. марта 2019.г. у Нишу, у Нишком народном позоришту. Подршку и подстицај за такмичење Мирјана је добила од своје професорке, Драгане Стојковске. Мирјана је на такмичењу показала изузетан таленат за певање и француски језик, будући да се обе категорије вреднују. До сада се такмичило хиљаде младих и талентованих певача и изузетно нам је задовољство да је и наша ученица једна од њих.

Француски институт у Србији и Студентски културни центар у Нишу партнерски организују  Такмичење за франкофону песму уз подршку Међународне организације Франкофоније, Амбасаде Туниса, Амбасаде Канаде у Србији, Македонији и Црној Гори и туристичке агенције ”Мондорама”, ”Скај мјузик” центра и Ексенета.

Победнике у категорији јуниора и сениора очекују вредне награде:

  • За јуниоре:  боравак за две особе у Тунису и улазница за музички фестивал 2019. Награда је поклон Амбасаде Туниса у Србији
  • За сениоре:  боравак за две особе у Египту и улазница за музички фестивал 2019. Награда је поклон Амбасаде Египта у Србији и Туристичке агенције ”Модорама”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *