РОСЕ пројекат


РОСЕ пројекат је пројекат инициран од српске гимназије ”Доситеј Обрадовић из Темишвара. Протокол о сарадњи потписан је још 24. 11. 2017.г. између Теоретске гимназије ”Доситеј Обрадовић” из Темишвара у Румунији и Средње школе ”Свети Сава” из Кладова. У марту 2021. године протокол је обновљен и поново потписан због прoмене назива Средње школе у Кладову.

Пројекат подразумева интердисциплинарну сарадњу која подразумева заједничке пројекте ученика обеју школа и посете. Међутим, пандемија је довела до онлајн презентовања продукта рада и упознавања учесника на исти начин. Онлајн презентовање десило се 24. 03. 2021. године у 17.00 часова. Презентацију је водила професорка Радослава Глишовић у име Теоретске гимназије ”Доситеј Обрадовић” из Темишвара, а из Средње школе из Кладова били су присутни ученици одељења III1: Лана Димитријевић, Мартина Брозбић и Теодора Николић и ученици одељења  IV1: Софија Несторовић, Огњен Крчобић и Лука Петрић са координатором Мирјаном Гавриловић, професором српског језика и књижевности.

Назив пројекта био је: ”Огранци истог корена”.

Циљ пројекта је развијање мултикултуралности и развијање свести о постојању Срба и на територији Румуније. Замисао је била да се школе прво представе, а затим да се прикажу заједничке етничке и фолклорне особености.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *