Настава од 13. септембра


Поштовани ученици, родитељи,  наставници

      Обавештавамо Вас да је Тим за праћење о координирање примене превентивних мера у раду школа, на четвртом састанку одржаном 09.09.2021.године, у складу са одликама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19 и стручним упуством за организацију образовно-васпитног рада у средњим школама Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку да ће се у Средњој  школи у Кладову, од 13. септембра 2021. године примењивати трећи модел организације образовно-васпитног рада – настава  и учење на даљину.

Настава ће се одвијати у складу са већ постојећим распоредом часова. Час по моделу наставе и учења на даљину траје 45 минута уз поштовање сатнице реализације часова.

Организација наставе и подршка ученицима:

– Коришћење школске платформе Е-настава  као изабраног система за управљање учењем, заједно са другим платформама и  системима за управљање учењем и алатима који обезбеђују комуникацију (Google classroom, Google Мееt), а такође  и путем размене порука (Вибер групе…).

Евиденција  образовно-васпитног рада:

Евиденција образовно-васпитног рада остварује се тако што се у дневник, према утврђеном распореду часова, уносе реализоване наставне јединице, са напоменом о начину реализације (облик комуникације са ученицима и канал комуникације). У евиденцији присуства ученика треба евидентирати оне ученике који нису учествовали у раду на часу путем наставе на даљину.

Период важења донетих мера:

У континуитету ће се пратити епидемиолошка ситуација, на основу чега ће бити донете одлуке за организацију рада школе у наредном периоду. 

Овим путем апелујем на све запослене и ученике да и ван школе поштују прописане епидемиолошке мере и доследно примењују све мере заштите,  са жељом  очувања  доброг здравља.

Сатница часова

1. час  800  –  845 одмор   15 min

2. час  900  –  945 одмор   10 min

3. час  955  –  1040 одмор   5 min

4. час  1045  –  1130 одмор   5 min

5. час  1135  –  1220 одмор   5 min

6. час  1225  –  1310 одмор   5 min

7. час  1315  –  1400


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *